Condensatieketel

Is een condensatieketel nu écht zoveel voordeliger?

Een condensatieketel is de nieuwe standaard op de markt omdat het tot 30 % voordeliger is dan een klassieke verwarmingsketel. Een klassieke ketel warmt het water op en stoot de restwarmte uit. Bij een condensatieketel wordt de restwarmte hergebruikt voor een energiezuiniger resultaat.

Hoe werkt een niet-condenserende ketel?

Bij een klassieke installatie wordt het water (of de lucht) opgewarmd door een brander. Het opgewarmde water wordt dan uw huis rondgestuurd om de ruimtes op te warmen. Bij de verwarming komen er warme gassen vrij. Deze verlaten uw woning via de schouw. Dit proces blijft zich herhalen.

Hoe werkt een condensatieketel?

Een condensatieketel werkt zoals de oude standaardketel. Het grote verschil is dat de warme gassen die vrijkomen, ook hergebruikt worden om het water van uw verwarmingssysteem al voor te verwarmen. Op deze manier moet uw brander minder opwarmen en vermindert de warmte van de vrijgekomen gassen. Door de afkoeling gaan de gassen condenseren. Zo wordt een deel van de gassen omgezet in water. De overschot van de gassen worden vrijgelaten via de schouw en het water kan via de standaard riolering afgevoerd worden.

Hoeveel kan u gemiddeld besparen met een condensatieketel?

Een condensatieketel zorgt voor een rendement dat 30 % voordeliger is. Dat verschil merkt u meteen na de installatie van uw ketel. Combineer uw condensatieketel met andere zuinige systemen en bespaar nog meer op uw energiefactuur. Twijfelt u om uw oude ketel te laten vervangen? Dan is de condensatieketel de ideale vervanging voor elk gezin. Een condensatieketel is bovendien geen enorme investering en u bespaart er veel mee. Daarnaast draagt u ook uw steentje bij aan het milieu.

Condensatieketel in verbinding met andere systemen.

De Buderus condensatieketels zijn zo gemaakt zodat u er heel eenvoudig andere verwarmingssystemen aan kan koppelen. Kiest u, naast uw condensatieketel, voor een warmtepomp om zo uw energiefactuur nog te laten dalen? Dan kan u deze perfect combineren met de condensatieketel. U hoeft dus niet voor elke uitbreiding een andere ketel te plaatsen. Zo blijven uw opties open voor eventuele toekomstige investeringen. Bron: www.buderus.com